Vacature Begeleider

Wie is Propeus?

Stichting Propeus is een jonge en dynamische organisatie die kwalitatieve zorg op maat biedt aan (jong)volwassenen die beschermd wonen. Tijdens het hulpverleningstraject leren zij om zelfstandig te kunnen wonen en zelfredzaam te zijn.

Stichting Propeus werkt met de presentiemethodiek, dit is een benadering waarbij de betrekking centraal staat. Belangrijk voor begeleiders is om aan te sluiten bij, en af te stemmen op, dat wat de cliënt op dat moment nodig heeft. Centrale begrippen zijn leefwereldgerichtheid en perspectiefwisseling.

Bij Stichting Propeus wordt gewerkt met het 8-fasenmodel van MOVISIE. In dit model staat eigen kracht centraal. De focus in de begeleiding ligt vooral op iemands kracht, en minder op zijn tekortkomingen. Problemen worden niet genegeerd of gebagatelliseerd, maar eigen kracht wordt ingezet om richting te geven aan het oplossen van problemen.

Het 8-fasenmodel gaat uit van de mogelijkheden van de cliënt om zijn eigen leven in eigen hand te nemen en zich te ontwikkelen. De begeleider werkt samen met de cliënt, maar de cliënt heeft en houdt de regie over de begeleiding. De cliënt is de eigenaar van het begeleidingsproces: hij bepaalt de doelen en het tempo, de begeleider sluit zoveel mogelijk daarbij aan.

Wie ben jij?

Om de (jong)volwassenen zo goed mogelijk te helpen is Stichting Propeus altijd op zoek naar professionals/begeleiders die actief betrokken zijn. Ben jij een enthousiaste en evenwichtige pedagogisch medewerker die zowel zelfstandig kan werken als goed binnen een team kan functioneren? Vind jij het leuk om mee te denken en mee te werken aan het optimaliseren van de zorg voor onze cliënten? Solliciteer dan op deze functie.

Om in aanmerking te komen voor de functie moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je beschikt over een relevante beroepsopleiding 
  • Je kunt zelfstandig en methodisch handelen en werken
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden
  • Je woont in Groningen (is een must)
  • Je bent goed in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken
  • Je hebt een open, stimulerende en flexibele werkhouding
  • Je bent bereid tot het draaien van onregelmatige diensten
  • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag overhandigen.

Vind jij het leuk om met (jong)volwassenen te werken en ben je geïnteresseerd in Stichting Propeus? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar info@propeus.nl

Wij bieden

Een uitdagende werkervaring in een dynamische mensgerichte organisatie.

Een organisatie die via scholing en training investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers.

Bij Stichting Propeus val je onder de CAO Social Work.

We bieden onder andere een goede pensioenregeling via het PFZW.