Propeus biedt Beschermd Wonen en Ambulante Begeleiding aan.

Op basis van jouw hulpvraag en indicatie zorgen wij voor een passende dienst. 

Beschermd Wonen

Beschermd Wonen bij Propeus houdt in dat je in een woning van ons komt te wonen op basis van woon/kamertraining. Je hebt in dit geval een eigen woning en op sommige locaties wordt de keuken, badkamer en het toilet gedeeld. In deze woonvorm wordt met een verantwoord tempo toegewerkt naar zelfstandigheid en uitstroom naar bijvoorbeeld ambulante begeleiding. Bij Beschermd Wonen wordt structuur en veiligheid gecreëerd door middel van intensieve woonbegeleiding. Beschermd Wonen betekent ook dat er 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een begeleider bereikbaar is.

Ambulante Begeleiding

Heb je een eigen woning maar ben je nog niet geheel zelfstandig en heb je ondersteuning nodig bij één of meerdere aspecten van de zeven leefgebieden? Dan kun je bij Propeus ambulante begeleiding krijgen. Samen met jou maken we een begeleidingsplan om jouw zelfstandigheid en deelname aan de maatschappij te vergroten. Je krijgt een vaste begeleider die je helpt om je gestelde doelen te bereiken. Ambulante Begeleiding betekent dat de begeleider bij jou thuis komt.

Dagbesteding

Dagbesteding is een manier om je dag in te vullen met activiteiten die bij jou passen. Het geeft je het gevoel dat je nuttig bent in de maatschappij. Wij maken samen met jou een keuze voor de dagbesteding die goed bij jou past en die je interessant vindt. Je kunt hierbij denken aan: een studie volgen; passend werk zoeken; naar een dagbestedingplaats gaan en/of vrijwilligerswerk gaan doen.

Agenda beheren

Heb je moeite met afspraken inplannen en nakomen? Geen zorgen, wij gaan samen met je kijken hoe je kunt leren om je eigen agenda te gaan beheren. Vervolgens kijken we ook hoe je de afspraken na kan komen.

Gezondheid

Propeus wil graag dat je goed voor jezelf zorgt. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan een structuur in ontbijt, lunch en avondeten. Wij helpen jou om gezonde keuzes te maken, zodat je meer energie zult krijgen en je prettiger zult voelen. Daarnaast kun je ook samen met je begeleider koken, zodat je zelf leert hoe je gezonde maaltijden kan bereiden.

Boodschappen doen

De dagelijkse boodschappen doen in de supermarkt kan een onmogelijke klus lijken. Wij kunnen je hierbij helpen en bieden je de mogelijkheid om met een begeleider samen de boodschappen te doen. Deze dienst is, net als de andere diensten, altijd gerelateerd aan je doelen. Zo leer je tijdens het samen boodschappen doen bijvoorbeeld keuzes maken tussen gezonde, maar ook voordelige producten.

Bewegen in vrije tijd en sport

Beweging en sport kunnen een uitlaatklep zijn bij bijvoorbeeld stress en/of vermoeidheid. Daarom bieden wij ook sportactiviteiten aan. Een van de mogelijkheden is om onder begeleiding te sporten in een sportschool.

 

Aanmelden, en dan?

In ons eerste vrijblijvende gesprek maken we kennis met elkaar; stellen wij ons voor en leggen we uit wat we te bieden hebben. 
Onze begeleiding gaat van start wanneer je aangeeft dat je de nodige zorg bij ons wilt kopen en de zorgovereenkomst hebt getekend.
We maken een begeleidingsplan met daarin de doelen die je met de begeleiding wilt bereiken. Je krijgt te maken met een vaste begeleider en een aantal andere medewerkers voor bijvoorbeeld specifieke zaken als: schulden, sporten en/of dagbesteding.
De begeleiding stopt ideaal gesproken als jij jouw eigen leven zelf volledig vorm kan geven en vol vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan.